Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Συγκλονιστική!





Όπως είχα υποσχεθεί, θα ολοκληρώσω τις αναφορές μου στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, με την καλύτερη, κατ' εμέ, βραδιά ολόκληρου του φεστιβάλ (απ' όσες δηλαδή παρακολούθησα). Μιλάω για την εμφάνιση της μοναδικής Μαρίας Φαραντούρη, στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου, στις 27 Ιουλίου. Όσοι βρέθηκαν στη συναυλία της νομίζω θα συμφωνήσουν απόλυτα με τον τίτλο της ανάρτησης. Η Φαραντούρη δίκαια αξίζει το χαρακτηρισμό της μεγαλύτερης Ελληνίδας ερμηνεύτριας, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει διεθνή αναγνώριση και οι εμφανίσεις της παγκοσμίως θεωρούνται σημαντικές.


Κάνοντας μια αναδρομή στη δισκογραφία της, από τα πρώτα της ακόμα τραγούδια, όταν ήταν μόλις 17 ετών (Θεοδωράκης "Κύκλος Φαραντούρη"), έως και την πιο πρόσφατη δισκογραφία της, αλλά και σε τραγούδια που κατά καιρούς έχει ερμηνεύσει σε εμφανίσεις της, κατάφερε και μας καθήλωσε για πάνω από δύο ώρες στις κερκίδες του Ανοιχτού Θεάτρου. Τραγούδια ελλήνων δημιουργών, αλλά και από το διεθνές ρεπερτόριο (χαρακτηριστικά αναφέρω το "Canzone Arrabbiata" του Νίνο Ρότα, στο οποίο έχει δώσει μια από τις καλύτερες ερμηνείες και το έχει κάνει πλέον δικό της). Η Φαραντούρη πάνω στη σκηνή ήταν ζεστή, συγκινησιακή, ανατριχιαστική κάποιες στιγμές. Την τιμητική τους εννοείται είχαν Θεοδωράκης και Χατζιδάκις (αν και περίμενα ν' ακούσω ένα "Άσμα ασμάτων" ή τον "Αντώνη", από το "Μαουτχάουζεν"). Κορυφώσεις της βραδιάς νομίζω πως ήταν οι δυο συγκλονιστικές ερμηνείες των "Κάποτε θα 'ρθουν" (Μίκης Θεοδωράκης) και "Ελένη" (Θάνος Μικρούτσικος), ίσως οι καλύτερες ερμηνείες που έχω ακούσει!


Τη Μαρία Φαραντούρη συνόδευσαν οι μουσικοί: Τάκης Φαραζής στο πιάνο, και υπεύθυνος για την ενορχήστρωση, Ντέιβιντ Λίντς στα πνευστά (οι δυο τους, ένα μήνα αργότερα, συνόδευσαν και την Πασπαλά), Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο και Σπύρος Παναγιωτόπουλος στα ντραμς.

Με τη Μικτή Χορωδία του Μου.Σ.Α.


Στη συναυλία συμμετείχε ακόμα και η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου, η οποία μάλιστα συνόδευσε τη Μαρία Φαραντούρη σε δυο τραγούδια.

Με τον, διάσημο πλέον, γάτο του φεστιβάλ!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου