Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες το Μάρτιο στην Άνδρο

Κάθε χρόνο, την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διοργανώνει τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα ανά την Ελλάδα στις μικρές κατηγορίες Optimist και Laser 4.7. Τη διοργάνωση στην κάθε Περιφέρεια αναλαμβάνει ο όμιλος που επιλέγεται κάθε φορά από την ΕΙΟ. Φέτος λοιπόν, για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης, τη διοργάνωση διεκδίκησε και πήρε ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Περιφερειακού θα είναι 23, 24 και 25 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει τριπλή γιορτή για το νησί!

Το τριήμερο αυτό, για τη φετινή χρονιά, θα ήταν έτσι κι αλλιώς διπλά εορταστικό, καθώς, εκτός από την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου την Κυριακή, το Σάββατο 24 Μαρτίου θα εορταστεί και η τοπική εορτή της Παναγίας Θεοσκέπαστης, η οποία είναι κινητή και προηγείται πάντοτε του Πάσχα 15 μέρες. Η μέρα αυτή κάθε χρόνο είναι για το νησί ένα μεγάλο πανηγύρι καθώς το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας με συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας (και συνήθως κάποιας ακόμη προσκεκλημένης ορχήστρας) και λαμπαδηφορία, ενώ πραγματοποιούνται και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις (παραδοσιακοί χοροί κλπ).

Καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια είχα παρακολουθήσει το Περιφερειακό Πρωτάθλημα, που είχε διεξαχθεί στην Πάρο και στην Κω, έχω να πω πως πρόκειται για ένα ακόμη πανηγύρι! Σε μια μάλλον νεκρή τουριστικά για τα νησιά μας περίοδο, δημιουργείται ένα έντονο τετραήμερο, με την προσέλευση πολλών αθλητών, συνοδών και επισκεπτών (μην ξεχνάμε μιλάμε για αθλητές ανήλικους, επομένως είναι πολλοί και οι γονείς που ταξιδεύουν μαζί τους). Το πανηγύρι λοιπόν θα είναι διπλό αυτή τη φορά (τριπλό αν συμπεριλάβουμε και την 25η) και προβλέπεται αυξημένη προσέλευση κόσμου, παρόλο που η γιορτή της Θεοσκέπαστης πέφτει πολύ νωρίς φέτος. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους επιχειρηματίες του νησιού, που παραπονιούνται, όχι άδικα, για την ανύπαρκτη δουλειά τη χειμερινή περίοδο, να οργανωθούν, να προετοιμαστούν και να προσφέρουν καλή φιλοξενία στου επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου