Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης - Ημέρα δεύτερη

Χώρα Άνδρου 24 Μαρτίου


Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο και οι οκτώ (4 + 4) κούρσες των Optimist και των Laser, που ήταν κανονικά προγραμματισμένες για τη δεύτερη μέρα διεξαγωγής του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Βοήθησε και ο καιρός με ηλιοφάνεια και λιγότερο κρύο τις περισσότερες ώρες, αλλά και ευνοϊκότερο αέρα απ' ότι την Παρασκευή. Ακόμη και η συννεφιά, που πύκνωσε επικίνδυνα μετά το μεσημέρι, δεν έφερε βροχή παρά μόνο αφού είχαν ολοκληρωθεί όλοι οι αγώνες, και οι αθλητές μάζευαν πια τα σκάφη τους. Βέβαια η βροχή, που ήταν πιο έντονη αργά το απόγευμα, ήταν η αιτία να ματαιωθεί η λιτανεία, συνοδεία Φιλαρμονικής και λαμπαδηφορίας, της εικόνας της πολιούχου Παναγίας Θεοσκέπαστης, της οποίας ο εορτασμός συνέπεσε με τη δεύτερη ημέρα του πρωταθλήματος. Έτσι, οι αθλητές και οι επισκέπτες έχασαν μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση για το νησί, στην οποία μάλιστα ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχουν και όλοι οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι με λαμπαδηφορία.

Έτοιμη η αγωνιστική ομάδα του Ν.Ο.Α. για τους αγώνες της δεύτερης ημέρας.

Δεν ματαιώθηκαν ωστόσο οι παράλληλες εκδηλώσεις του πρωινού της 24ης Μαρτίου. Έτσι, την ώρα διεξαγωγής των αγώνων είχαμε ταυτόχρονα και την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη Χώρα για την παρακολούθηση των εορταστικών εκδηλώσεων. Στα πλάνα του βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε, μεταξύ άλλων, τη φρεγάτα που ήταν αγκυροβολημένη το διήμερο έξω από το λιμάνι της Χώρας, αλλά και την επίσκεψη του Προέδρου σ' αυτήν, την ώρα που τα αγωνιστικά σκαφάκια έχουν παραταχθεί στον αγωνιστικό στίβο κι ετοιμάζονται για την πρώτη εκκίνηση της ημέρας.

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην αγκυροβολημένη φρεγάτα, δίπλα ακριβώς στο στίβο των αγώνων του Σαββάτου.

Πάμε στα αγωνιστικά τώρα, για να ρίξουμε μια ματιά στα του ομίλου μας. Η προσωρινή κατάταξη λοιπόν για τους αθλητές του Ν.Ο.Α. διαμορφώνεται ως εξής:
 -στην κατηγορία Laser 4.7 και σε 6 συνολικά κούρσες, θέσεις 8, 9 και 26 (Βαλμάς, Βασταρδή και Βιδάλη αντίστοιχα)
 -στην κατηγορία Optimist και σε 5 συνολικά κούρσες, θέσεις 3, 7, 9, 15, 33, 42, 53, 62 και 67 (Καραουλάνη Ε., Μήλα, Μπίστης, Καραουλάνη Σ., Μπατής Ζ, Μπατή Λ., Σαρρής, Μαργιέτης και Τικόπουλος αντίστοιχα), ενώ οι υπόλοιποι δεν τερμάτισαν.

Με την ευκαιρία, να αναφέρω εδώ, αλφαβητικά, και τα ονόματα των 13 συλλόγων που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα:
-Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγίου Νικολάου "Αίολος"
-Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου
-Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων
-Μορφωτικός Εκπολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος "Μ.Ε.Α.Σ. Ωλίαρος" Αντιπάρου
-Ναυταθλητικός Όμιλος Γαζίου Κρήτης
-Ναυτικός Όμιλος Άνδρου
-Ναυτικός Όμιλος Καρδαμύλων Χίου
-Ναυτικός Όμιλος Κω
-Ναυτικός Όμιλος Πάρου
-Ναυτικός Όμιλος Ρόδου
-Ναυτικός Όμιλος Σύρου
-Ναυτικός Όμιλος Χανίων
-Ναυτικός Όμιλος Χίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου