Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Έκθεση σπουδαστικών εργασιών του ΕΜΠ και εγκαίνια νέας στέγης της ΕΑΕ



Το Σάββατο 14 Απριλίου στις 6 το απόγευμα εγκαινιάστηκε η έκθεση σπουδαστικών εργασιών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που αφορούσαν τη μελέτη παραδοσιακών οικισμών της Άνδρου. Ταυτόχρονα εγκαινιάστηκε και η νέα στέγη της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων στο κτίριο της Ε.Ο.Χ.Α. στη Χώρα της Άνδρου, η οποία και θα φιλοξενεί την παραπάνω έκθεση για όλο το καλοκαίρι.



Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6, με τον καθιερωμένο αγιασμό του νέου χώρου, στον οποίο έχει πλέον μεταφερθεί, από την Αθήνα όπου ήταν μέχρι και σήμερα, η έδρα της Ε.Α.Ε. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της εταιρίας Κωνσταντίνος Πολέμης, αρχικά με μία σύντομη αναφορά στο 30χρονο έργο της Ε.Α.Ε. και στη συνέχεια με την παρουσίαση της έκθεσης, δίνοντας το λόγο στους δύο καθηγητές της Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π. που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια.

Ανάρτηση από τη σελίδα της ΕΑΕ στο facebook.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Γιαννίτσαρης αναφέρθηκε στις εργασίες καταγραφής και ψηφιοποίησης παραδοσιακών οικισμών της χώρας μας, που πραγματοποιούνται στα πλαίσια μαθήματος της Σχολής, μέρος των οποίων υπήρξαν και οι συγκεκριμένες εργασίες των 230 φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2016-17, που επισκέφθηκαν την Άνδρο το φθινόπωρο  του 2016. Το σύνολο του έργου καταγραφής και ψηφιοποίησης της Αρχιτεκτονικής Σχολής είναι αναρτημένο  στο διαδίκτυο και προσβάσιμο από κάθε ενδιαφερόμενο, στη διεύθυνση http://5a.arch.ntua.gr/.

Πινακίδες εργασιών, από την έκθεση στην αίθουσα της ΕΑΕ.

Η συντονίστρια της εργασίας, Επίκουρη Καθηγήτρια Έλενα Κωνσταντινίδου, μίλησε με ενθουσιασμό για τους 20 οικισμούς του νησιού που επισκέφθηκαν με τις ομάδες εργασίας των φοιτητών, αλλά και με θαυμασμό για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Άνδρου, που διαφέρει από αυτή των υπόλοιπων Κυκλάδων, και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει με νέες ομάδες φοιτητών για τη μελέτη και καταγραφή και των υπόλοιπων παραδοσιακών οικισμών του νησιού.

Απόσπασμα από εργασία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της ("ημιτελούς", σύμφωνα με το δημιουργό της!!) ταινίας του Βαγγέλη Λουκίσα (της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου), ένα ντοκυμανταίρ που αφορούσε τις επισκέψεις και εργασίες των φοιτητών στους παραδοσιακούς οικισμούς της Άνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου